Fördelar med en multifunktionsskrivare på arbetsplatsen

Borta är dagarna då arbetsplatser behövde en maskin för varenda uppgift. Med en multifunktionsskrivare på arbetsplatsen kan du säga farväl till den otympliga skrivaren, svårhanterliga skannern och platskrävande kopiatorn. En multifunktionsskrivare kombinerar de olika maskinernas funktioner i en enda kontorsmaskin och för därmed med sig ett stort antal fördelar.

 

Som namnet antyder är en multifunktionsskrivare, som ibland förkortas till MFP (multifunction printer) på engelska, en multifunktionell skrivare. Det innebär att du med en MFP på arbetsplatsen inte behöver en enskild apparat för att scanna, kopiera, faxa eller skriva ut dokument. Istället kan ni utföra de olika arbetsuppgifterna med ett enda maskineri: en ytterst praktisk multifunktionsskrivare

 

I det här inlägget har vi sammanställt några av de många fördelar som medföljer en MFP som kanske kan övertyga dig att investera i kontorsmaskinen.

Den är platsbesparande

Istället för att ha flera olika maskiner som tar onödig plats på kontoret kan du spara utrymme med en multifunktionell skrivare. Med en MFP frigörs otroligt mycket plats eftersom ni nu har allt ni behöver i en kompakt maskin. 

 

Detta är särskilt viktigt på arbetsplatser där det redan är ont om plats. Snarare än att behöva trängas i en trång kontorslokal kan det sålunda vara gynnsamt för hela företaget att investera i en platsbesparande multifunktionsskrivare. Och inte nog med det så kan maskinen vara väldigt förmånlig för de som jobbar hemifrån. Om du bor i en lägenhet där det är svårt att få plats med en skrivare, fax och kopiator kan en MFP vara den perfekta lösningen.

Den är bättre för miljön

En ofta förbisedd fördel med multifunktionsskrivare är att de är miljövänliga än konventionell kontorsutrustning. 

 

För det första optimerar en MFP alla utskrifter, vilket bland annat innebär att dina utskrifter blir mer miljövänliga. 

 

För det andra drar en MFP mindre ström än vad som hade krävts om du hade haft en skrivare, fax, kopiator och skanner körande hela dagen. På så sätt gör du miljön en tjänst genom att förbruka mindre av jordens resurser. Det om något är ett steg i rätt riktning för en ljusare (och grönare) framtid!

Den är kostnadsbesparande

Som tidigare nämnts förbrukar en MFP mindre ström eftersom den ersätter många andra enskilda kontorsmaskiner. Lägre energiförbrukning gagnar inte bara miljön, utan även din plånbok. 

 

Med detta sagt kan ditt företag minska sina elkostnader avsevärt bara genom att investera i en multifunktionell skrivare. Men det ska naturligtvis inte användas som en ursäkt för att inte vara miljömedveten i andra avseenden.

 

Sedan får man inte glömma att en enda maskin kräver mindre underhåll än flera olika. Även detta kan spara pengar på lång sikt.

Den kan öka produktiviteten

Eftersom all dokumenthantering flödar i ett enda nav slipper dina anställda springa fram och tillbaka för att utföra diverse arbetsuppgifter. 

 

Därutöver behöver varken du eller dina anställda lära sig hur flera olika kontorsmaskiner fungerar, vilket gör att ni får mer tid över till andra, mer viktiga arbetsuppgifter. Detta kan i sin tur öka produktiviteten på arbetsplatsen och minska stressen bland de anställda, något som är viktigt för en välfungerande arbetsplats med nöjda medarbetare.